Φωτοαγγελίες Ακίνητα
Ιούλιος -Αυγουστος 09

fotoaggelies"Πάντοτε υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν στέγη" . Κόντρα στο κλίμα φόβου και ανασφάλειας που επικρατεί στην επιχειρηματική και οικονομική ζωή του τόπου, με τα λουκέτα και τις απολύσεις να απασχολούν πλέον την κοινή γνώμη σε καθημερινή βάση, κάποιοι επιχειρηματίες υιοθετώντας ως αρχη το γνωστό ρητό "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση" επενδύουν, επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, "χτίζουν" την επόμενη ημέρα. Ένα τέτοιο παράδειγμα στο χώρο της κτηματαγοράς και ειδικότερα των μεσιτών αποτελεί η κυρία Πωλίνα Μπιλλήρη, που σε λίγες μέρες εγκαινιάζει το νέο γραφείο της στη Βούλα, επί της παραλιακής έναντι του Δημαρχείου (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 127 Βούλα). Σημειώνεται ότι η κυρία Μπιλλήρη, ιδιοκτήτρια του μεσιτικού γραφείου Paulina Billiri Real Brk Business, ξεκίνησε την δραστηριότητά της στο χώρο του Real Estate πριν από 10 χρόνια με τη δημιουργία του γραφείου της στον Άλιμο.

Αδιαμφισβήτητα η δημιουργία ενός νέου κτηματομεσιτικού γραφείου στην παρούσα εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, λόγω των σοβαρών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας που η παγκόσμια οικονομική κρίση επέτεινε και διόγκωσε, αποτελεί μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, σχόλιο το οποίο η κυρία Μπιλλήρη δέχεται με ικανοποίηση. <<Χαίρομαι αν το γραφείο μπορεί να αποτελέσει ένα "σύμβολο αισιοδοξίας">>, λέει χαρακτηριστικά η κυρία Μπιλλήρη. <<Κι αυτό γιατί στην κτηματαγορά, όπως σε όλους άλλωστε τους τομείς του επιχειρείν, ο παράγοντας της ψυχολογίας είναι καθοριστικός. Μάλιστα, κατά την προσωπική μου άποψη, ειδικά σε ό,τι αφορά την κτηματαγορά, η "τρομοκρατία" που κυριάρχησε και εξακολουθεί να υπάρχει για το τι πρόκειται να συμβεί στην αγορά ακινήτων λόγω κρίσης ήταν αυτή που έβλαψε κυρίως την αγορά και όχι αυτή καθεαυτή η κρίση>>.

Η κυρία Μπιλλήρη ξεκαθαρίζει ότι η κρίση σαφώς έχει επιπτώσεις και στην αγορά ακινήτων όπως σε όλους τους τομείς της οικονομίας που σχετίαονται με τους καταναλωτές, αλλά αν δεν είχε καλλιεργηθεί αυτό το κλίμα πανικού θα μπορούσε η όλη κατάσταση να είχε αντιμετωπιστεί καλύτερα. Δηλαδή, όπως εξηγεί η ίδια, <<ήταν αναμενόμενο ότι θα σημειωθεί μείωση της ζήτησης, ότι οι επενδυτές - αγοραστές θα είναι πιο επιφυλακτικοί και θα σκέφτονται δύο φορές την κάθε κίνησή τους, ότι θα πιέζουν για καλύτερες τιμές δεδομένου ότι σε καιρό οικονομικής κρίσης και ανέχειας τα χρήματα αποκτούν άλλη αξία και αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερο "σεβασμό" από ό,τι συνέβαινε, για παράδειγμα, στην "εποχή των παχέων αγελάδων" που οι τράπεζες έδιναν αφειδώς λεφτά και δάνεια. Βεβαίως και όλα αυτά συνέβησαν αλλά όχι στο βαθμό που περιγράφονται. Άλλο πράγμα είναι η κάμψη στη ζήτηση και ένα μεγαλύτερο κράτημα από πλευράς αγοραστών και άλλο πάγωμα της αγοράς που θα οδηγήσει σε κατακόρυφη πτώση τιμών...>>.

Στη δημιουργία του νέου γραφείου της, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, η κυρία Μπιλλήρη προχώρηση γιατί όπως λέει αφοπλιστκά : <<έκρινα ότι δεν υπήρχε πραγματικός λόγος για να αναβάλλω τα σχέδια μου για επέκταση της δουλειάς μου και μέσω αυτής βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρω στους πελάτες μου>>.

Σύμφωνα με την ίδια, <<πάντοτε υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν στέγη. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα που η απόκτηση δικού σου σπιτιού αποτελεί ακόμη μια σημαντική αξία που περνά από τη μια γενιά στην άλλη. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει εύκολα. Αλλαγές παρατηρούνται αναλόγως της εποχής και των οικονομικών συνθηκών που την χαρακτηρίζουν ως προς το είδος των ακινήτων που ζητούν οι αγοραστές και τις θυσίες - συμβιβασμούς που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τόσο αυτοί όσο και οι πωλητές. Δηλαδή σε καιρό κρίσης παρατηρείται, για παράδειγμα, μια στροφή στα παλαιότερα σπίτια, κυρίως γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις τα περιθώρια για "παζάρια" είναι μεγαλύτερα. Αντίθετα, για όσους διαθέτουν ρευστότητα και μάλιστα πολλά χρήματα, η κρίση μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για να "χτυπήσουν" σε καλύτερη τιμή υψηλής αξίας και προσόντων ακίνητα. Με άλλα λόγια πάντα υπάρχει δουλειά. Υποχρέωση του επαγγελματία μεσίτη είναι να εντοπίσει τι ζητά ο πελάτης του και εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή και την πλέον συμφέρουσα συμφωνία να μπορέσει να "κλείσει τη δουλειά">>.

Το γραφείο της κυρίας Μπιλλήρη ειδικεύεται σε ακίνητα υψηλής ποιότητας και αισθητικής, κυρίως στα Νότια προάστια από Άλιμο μέχρι Σούνιο, αλλά επιλεκτικά πάντα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.